Publicidad

El vicepresidente de la CE afirma ahora que Catalunya quedaría fuera de la UE

Almunia se desdice

Almunia

El vicepresidente de la Comisión Europea y Comisario de la Competencia, Joaquín Almunia, ha advertido que "si una parte del territorio de un Estado miembro se separase, esa parte quedaría fuera y tendría que volver a empezar" los trámites para ingresar en la Unión Europea.

El dirigente europeo se ha desdicho así de las afirmaciones en las que dudaba de una hipotética exclusión de Catalunya. "Para pertenecer a un club, todos los miembros de ese club te tienen que admitir", ha dicho a propósito de las posibilidades de veto que tendría España.

El vicepresidente de la Comisión ha insistido en que "basta que uno diga que no para que quede paralizado el proceso", si bien ha apostado por "no llegar a ese punto" porque antes existen "miles y miles de posibilidades de diálogo".

Publicidad
Publicidad

19 Comentarios

Publicidad
#13 Joan Capdevila, Barcelona, 06/11/2012 - 11:33

Brutal que tots toqueu d'oides. Si escolteu SENCER el tall inicial de l'Almunia que està penjat a l'ACN veureu que no es desdiu de res. Ja va dir el mateix de manera més suau. De incoherència res. Diu el què va dir amb un to més fatxeta, res més.

#12 Antoni, La Pobla de Segur, 06/11/2012 - 07:38

I quan deia mentida, ara o abans?Supos que les pressions del PPSOE deuen haver estat brutals, però sabem el que pensava.A més no te raó.Per expulsar-nos de l'UE cal l'unanimitat dels seus membres, dons som ciutadans europeus i les nostres empreses podran continuar venent-hi.No ens espantaran.!!!

#11 Spock, Barcelona, 06/11/2012 - 06:36

L'Almunia busca un forat a la platja on seguir parant la seva tovallola.

Tanmateix l'argument del veto espanyol és pobríssim, ja que Espanya serà la primera interessada en que Catalunya formi part de la l'Unió Europea, i així evitar-se pagar aranzels cada cop que els seus productes pugin cap Europa

#10 Manel, Vic, 05/11/2012 - 22:09

És impressionant la pressió que fa el govern espanyol a qualsevol que opini amb una certa raonabilitat. I quina vergonya aquests polítics que canvien d'opinió al toc de trompeta del PP. Ja poden anar dient, Catalunya és membre d'EUROPA, tant com la resta de l'actual Estat Espanyol.

#10.1 Manel bis, Bic cristal, 06/11/2012 - 01:04

Pero bueno, ¿España tiene influencia en Europa o no? Tan pronto decís que España presiona y Europa cede como que Europa presiona y España cede.

Es la incongruencia diaria del independentismo

#9 ton, sallent, 05/11/2012 - 20:18

que no sabeu que el sr. Almunia només li queden dos telenoticies per mantenir el seu càrrec, ara toca al PP.