Publicidad
Política · 23 de Febrero de 2012. 17:47h.

Catalunya expresa su "firme oposición" al trasvase del Ebro

Todos los partidos votan a favor menos el PPC y Ciudadanos

Catalunya expresa su "firme oposición" al trasvase del Ebro

El rio Ebro a su paso por Miravet

El Parlament ha expresado su "firme oposición" a cualquier modificación del plan hidrológico del Estado que recoja trasvases de agua del río Ebro y de otros de las cuencas internas de Catalunya.

La moción de ICV-EUiA, transaccionada en un punto con CiU, se ha aprobado por 109 votos a favor (CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, SI y Joan Laporta) y 19 en contra (PPC y Ciutadans). El pleno, en cambio, ha rechazado, con los votos en contra de CiU y PPC, el punto en que la cámara se oponía a trasvases de las cuencas externas.

El Parlament también ha instado al Govern a aprobar el plan de gestión de la cuenca del Ebro que incorpore la definición de caudales ecológicos -todos los grupos ha votado a favor menos el PPC- y a defender, ante el ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, los caudales ambientales para el tramo final del río aprobados en la comisión de sostenibilidad de las Terres de l'Ebre; han votado en contra PPC y Ciutadans.

Los puntos que instan al Govern a aprobar el plan integral de protección del delta y a convocar la comisión de sostenibilidad de este territorio se han aprobado por unanimidad.

Publicidad
Publicidad

19 Comentarios

Publicidad
#11 Joanjo, bcn, 24/02/2012 - 19:41

Tarragona i Aragó ha votat PP. Ara han de ser conseqüents

#10 ccc, bcn, 24/02/2012 - 13:02

és difícil de justificar el del Rodan i negar el del Ebre a compatriotes

#10.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 25/02/2012 - 09:01

El transvassament es nega per raons científiques i ambientals evidents i llargament explicades, no per patriotisme o manca de patriotisme.

#9 ccc, bcn, 24/02/2012 - 13:01

recordo a una bona amiga independentista contraria al transvassament cap al sud indignada quan alguns s'opossaven a fer-ho cap al Nor, BCN. Deia que com podien negar-se a donar aigua als qui els mantenien amb els seus impostos

#9.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 25/02/2012 - 09:07

...una bona amiga independentista, amb una visió centralista i francament desinformada en matèria de xarxa hídrològica. Ja hi ha un transvassament important de l'Ebre a la zona industrial, urbana i turística de Tarragona, que ha generat desenvolupament, recursos i impostos, com diu ella.

#8 jml, martorell, 24/02/2012 - 12:49

Ciudadanos en contra dels pobles del delta. Teniu els dies comptats. Sou més peperos que el PP.

#7 Eduardo González Palomar , Manlleu (Barcelona), 24/02/2012 - 10:18

¡Ay del día en el que otras comunidades autónomas ribereñas del Ebro rivalicen en nacionalismo con el pancatalanismo y reclamen la porción de delta que les pertenece por los sedimentos aportados!

#7.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 25/02/2012 - 09:16

Ja rivalitzen en patriotisme local, encara que no es diu nacionalisme, ho tenen clar lo de quedar-s'ho tot. Per això no ha sotit el "Pla de Conca". A Aragó fins i tot tenen escrit al seu Estatut els hectómetres cúbics que es reserven per a regar lla meitat dels Monegros que encara no es reguen

#7.2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 25/02/2012 - 09:21

Per cert, llest, quan vulguis anem a tornar al Brasil l'oxígen dels nostres pulmons que produeixen a l'Amazones, regalem als magrebins el tros d'Espanya que correspon a l'arena del Sahara que porta el vent, i denunciem a Rússia pels danys que ha causat el fred siberià que ens han enviat