Publicidad
Política · 7 de Marzo de 2012. 16:49h.

Cumbre en Enseñanza

La consejera Rigau convoca a CiU, PSC, ERC, ICV y SI para hacer frente común por el catalán

Cumbre en Enseñanza

Rigau, reunida con los representantes de CiU, PSC, ERC, ICV i SI

La consejera de Enseñanza, Irene Rigau, ha convocado a CiU, PSC, ERC, ICV y SI -todos los partidos con representación parlamentaria excepto PPC y Ciutadans- para hacer frente común por el catalán de cara a una posible sentencia desfavorable del TSJC por lo que respecta a la inmersión lingüística.

En la reunión, que ha empezado a las 16:00 en la sede del Departamento de Enseñanza, han asistido Neus Munté (CiU), Daniel Font (PSC), Anna Simó (ERC), Dolors Camats (ICV), y Uriel Bertran (SI).

La consejera también ha convocado, para otra reunión a las 16:30 horas, a las entidades Òmnium Cultural y Som Escola, en una imagen de unidad a favor de la inmersión lingüística en catalán a la espera del auto del Tribunal Superior de Justicia.

El pleno de la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), compuesta por 24 miembros, decidirá mañana si el gobierno catalán cumple las sentencias del Tribunal Supremo en relación a la inmersión lingüística en las escuelas.

La sede de Enseñanza en Barcelona, una vez iniciada la reunión con los partidos

Publicidad
Publicidad

11 Comentarios

Publicidad
#7 Pere, Lleida, 07/03/2012 - 20:21

Molta comèdia i molt patriotisme de butxaca en escena. PERÒ EL GOVERN NO VA FER ELS DEURES: NO VA RECÓRRER LA SENTÈNCIA.
El Govern dels millors no va recórrer la sentència...

#6 Francesc, castellbisbal, 07/03/2012 - 18:31

Al cap i a la fi podriem fer igual que fan ells, sigui l'escola en català, espanyol, o mandinga no canvien mai d'idioma i sempre parlen en castellà.Això fa que aquest idioma tingui força No tenen complexes i sempre són espanyols, fem com ells, sigem catalans d'una vegada i visquem només en català.

#5 Sinceritat, Barcelona, 07/03/2012 - 17:59

Siguem sincers i parlem amb propietat: un front comú contra el castellà. El català a l'escola no està amenaçat en absolut.

#5.1 Xavier V, Barcelona, 07/03/2012 - 18:24

Sinceritat, fes honor al teu pseudònim i respon-me.... Realment penses que els pares dels nens que triïn l'ensenyament en castellà es preocuparan d'ensenyar-lis ells mateixos el català? O seran símplement uns ignorants de la llengua del seu país? Que ja ens coneixem...

#5.2 Danielet, Barcelona, 07/03/2012 - 18:28

Veig que has sentit campanes i no saps d¡on venen. El català no està amenaçat a l'escola, sino al comjunt del país coma llengua m´´es feble i de menys ús. Els estaments públics tenen l'obliació de lluitar contra desfavoriments, a través de les lleis que promouen els politics escollits pel poble.

#5.3 Sinceritat, Barcelona, 07/03/2012 - 18:49

El català no està amenaçat, punt. Té més parlants que mai en tota la seva història i està entre les 100 llengües més parlades del món. Deixem-nos de romanços: voleu eradicar el castellà de Catalunya. Admeteu-ho, és legítim (mentre respecteu la legalitat i els drets humans).

#4 LLUC, CATALÀ, 07/03/2012 - 17:48

Siguem pràctics i sibilins com ells. Acatem allò que el TSJC, saltant-se el Parlament de Catalunya, diu. Immersió 50% castellà-català. D´acord : GIMNÀSTICA, PLÀSTICA, LLENGUA CASTELLANA i ANGLÈS en castellà. MATEMÀTIQUES, TECNO, SOCIALS, NATURALS, FILOSOFIA, LLENGUA I LITERATURA en català.

#3 Danielet, Barcelona, 07/03/2012 - 17:22

Partits politics i societat civil hem d'anar junts per defensar allò que democràticament es va aprovar en àmbit parlamentari, i recolzar posteriorment. Quant més ens vulguin fer minvar coma país, més creixerem. No defallim. Visca Catalunya.