Política · 15 de Junio de 2012. 12:39h.

Duran pide no usar "Països Catalans"

Cree que aquellos que se oponen a la denominación "tienen razón"

Duran pide no usar "Països Catalans"

Duran, en una imagen de archivo

El secretario general de Unió, Josep Anton y Duran i Lleida, en su carta semanal, explica que "soy de los que cree que en Cataluña y el catalanismo no nos hace ningún bien utilizar a la ligera el nombre de 'Països Catalans', que incluye Valencia ".

"Los propios nacionalistas valencianos catalanistas nos lo piden reiteradamente, y tienen razón! Ahora mismo, cuando sumamos sinergias de cara al Corredor del Mediterráneo, debemos ser conscientes de que este término no gusta a la gran mayoría de valencianos (blavistes o catalanistas). Hay quien no lo entiende así", lamenta.

"El portavoz de ERC en el Congreso de los Diputados repitió en la tribuna del pleno el eslogan del Camp Nou que se llamó el lejano 22 de octubre de 2005. Y la presencia de ERC como partido en el País Valenciano y en las islas en la misma dirección. Allá cada cual con sus responsabilidades", añade.

Publicidad
Publicidad

40 Comentarios

Publicidad
#31 BEJOTA, tarteaga@wanadoo.es, 18/06/2012 - 13:28

Per en miquel i companyia:Lo d'anexionar-sealtres territoris foranis és cosa de ruc o d'ignonat.Facin una ullada per les derreres eleccions generals aveure on está la"prioritat "del valencians i balears.

#30 ramon, barcelona-c, 17/06/2012 - 23:34

Aprofitant l'avinentesa remarcar que el sr Duran es un bon parlamentari construiex bé el seu discurs i es un polític, com el seu partit , molt util per Espanya però absolutament inutil , en el sentit de no util ,per Catalunya. Si es retirés Catalunya no perdría res.

#29 Bill, Valencia, 17/06/2012 - 10:20

Som els països de l'antiga Corona d'Aragó.

En tot cas s'hauria de dir Països Aragonesos.
Tampoc ni català, valencià o balear

Si no llengua aragonesa des dels temps del període íber-romà, que ha estat ocupada per Castella, com ara ja han escomençat a fer-ho amb els antics comtats catalans

#29.1 Ferran, Valencia, 17/06/2012 - 11:23

#29

Som els països de la terra ferma lleidetana que abans pertanyia a l'Aragó que finalment ha acabat ocupada per Castella.

Això de Països Catalans i nació catalana és una creencia d'interessos polítics nou-centista, on una part, mai podrà ser el tot.

#28 Meritxell, Palafrugell, 16/06/2012 - 19:17

En això té raó el Duran. A la gent no li podem dir com és el seu país. Si volem autodeterminació per a Catalunya, també hauríem de respectar les decisions col.lectives dels valencians, no? Es pura lògica! Tot el que no sigui axó ens allunya de compartir qualsevol futur amb els valencians.

#27 exespanyol, BCN, 16/06/2012 - 17:38

Sr. Duran és veritat que la suite de l'Htel Palace a on viu , costa 1000 euros diaris? Qui li paga? els seus votants o algú a qui vosté li fa favors?