Publicidad
Política · 16 de Octubre de 2017. 11:24h.

El Gobierno español pone en marcha el 155

El plazo termina el jueves a las diez de la mañana

El Gobierno español pone en marcha el 155

Sosraya Sáenz de Santamaría

El Gobierno español no se ha sentido aludido por la respuesta de Puigdemont y considera que el reloj se ha puesto en marcha para aplicar el artículo 155 de la Constitución. El plazo termina el próximo jueves a las diez de la mañana.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha lamentado la contestación porque “no era muy difícil decir sí o no”. Pugidemont, en efecto, ha evitado concretar y ha vuelto a apelar al diálogo.

Sáenz de Santamaría también ha criticado la “política de hechos consumados” del Gobierno catalán y ha puesto tres condiciones para el diálogo: “dentro de la ley, con la máxima claridad y en el Congreso”.

Sobre todo ha insistido en que “conteste sí o no” porque “nadie ha tenido tan fácil una respuesta”
“Debe revocar esa declaración”, ha reiterado. La otra opción es “decir que no tiene que revocarla porque no la ha declarado”.

Publicidad
Publicidad

23 Comentarios

Publicidad
#14 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 16/10/2017 - 17:47

"Fins ara qualsevol intent de mediació ha fracassat perquè Rajoy no està preparat pel diàleg", afegeix el rotatiu suís Blick que també subratlla que el president català assumeix que "aviat serà detingut per seguir amb la seva rebel·lió contra l'estat espanyol".

#14.1 Aderan, Barcelona, 16/10/2017 - 18:54

"..La nostra gent va triar el seu destí. No us enganyeu. Aquestes persones no estan forçades. Han decidit el que volen i ara els van a tallar les goles de soca-rel. De que es queixen?.. "
Joseph Goebbels, The Downfall.
Resposta a un oficial de la Wehrmatch que li informava de la derrota final i la invasió de Berlin.

#14.2 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 16/10/2017 - 19:32

Els nazis no eren amics de Catalunya i del seu president Companys. Però, sí que l'Hitler era molt amics d'en Franco i d'en Mussulini. Sense aquests dos feixistes, el feixista Franco no hagués pogut guanyar la guerra...Qui adoctrina a qui? O és que estàs tan adoctrinat que llegeixes la història al revés i ja no te'n adones?

#13 TWIT DE JUNQUERAS , L'H, 16/10/2017 - 15:08


Dice:
Més

DEterminació
FErmesa
COratge
AStúcia
I serenitat, molta serenitat.

(Es llegeix si juntem les primeres maiúscules, DEFECO ASÍ) -

#12 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 16/10/2017 - 14:12

"Si no proclamem la República, els actors internacionals no participaran en cap mena de diàleg"

Benet Salellas (CUP)

#12.1 Aderan, Barcelona, 16/10/2017 - 15:31

Jordi, per primera vegada dius una cosa sensata, i això que portes molt de temps pegant bestieses aqui.
I tant que no hi haurà intervenció internacional si no es declara la republica. Perquè si es declara podem arribar a un enfrontament civil amb morts i ferits, i llavors si que pot haver intervenció internacional. Que llumenera el Salellas!

#12.2 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 16/10/2017 - 17:49

El ministre d’Afers Estrangers alemany, Sigmar Gabriel, ha declarat que ‘hi ha marge de maniobra’ per tractar de resoldre el conflicte polític de Catalunya. ‘Donem suport a tothom que vulgui venir a la taula de negociació per a resoldre aquestes qüestions i arribar a una situació estable a Catalunya, així com a Espanya’.

#11 JOEL FERNÁNDEZ RODRÍGUEZ, CAT, 16/10/2017 - 14:00

És impossible aplicar el 155, perquè això implicaria passar per sobre el cadàver de milers de Mossos... i no tindran ous, ja ja ja!

#10 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 16/10/2017 - 13:52

Els comitès d’Afers Europeus i d’Exteriors al parlament d’Eslovènia han aprovat una resolució que reclama una “solució pacífica” per a Catalunya i el respecte al dret a l’autodeterminació d’acord amb “les normes vàlides i els principis de les lleis internacionals”.

#10.1 Daniel, Barcelona, 16/10/2017 - 15:32

Jordi, otra vez manipulando?
Aprecias la vida? Sabes que hubo muertos en Slovenia? Te valen los ejemplos con muertos? Y si el muerto fueses tu o tu familia? Lo vale Catalonia? El fin justifica los medios?
Tras el ridiculo mundial de hace unos dias, con el catalanismo de hazme reir de Europa, como puedes venir hablando de apoyos internacionales?