Publicidad
Política · 19 de Noviembre de 2008. 12:06h.

El IEC asegura rechazar "qualquier sanción"

"La exigencia sobre la lengua ha de ser en el momento de la contratación, no a posteriori"

El IEC asegura rechazar "qualquier sanción"

Salvador Giner, con Joan Martí

El presidente del Institut de Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, ha asegurado en El món a RAC 1 que "el Institut no se pronuncia sobre sanciones lingüísticas" y ha matizado las declaraciones hechas por el presidente de la Sección Filològica, Joan Martí, dado que éste sólo "ha recordado que hay países donde hay sanciones. El Institut como tal no se ha pronunciado sobre este tema, sobre sanciones lingüísticas."

Por su parte, el propio Martí Joan Martí, ha considerado que "la exigencia del conocimiento de la lengua tiene que ser en el momento de la contratación, rechazo cualquier sanción entendida cómo se ha entendido". "Que haya una buena competencia lingüística pasa por la exigencia de este conocimiento de la lengua en el momento de la contratación profesional, no a posteriori", ha añadido, por finalmente sentenciar que "rechazo cualquier sanción entendida cómo se ha entendido en el ejercicio de la profesión".

Publicidad
Publicidad

5 Comentarios

Publicidad
#5 sherrick, Sabadell, 20/11/2008 - 01:55

Per acabar, em sobta l'exigència en l'hora de la contractació del nivell de català. Si parlem de les darreres dècades, un estudiant de batxillerat ja obté el nivell C de català. I no cal parlar dels universitaris... Què cal demostrar, doncs?

#4 Sherrick, Sabadell, 20/11/2008 - 01:52

No ho fa perquè el que vol és fer-nos creure que no hem sentit el que hem sentit. Aixó en tot cas és una rectificació. I no fa ferum a que en Martí va parlar valent-se de l'IEC sense el consentiment ni el consens necessaris per una bestiesa com aquesta

#3 sherrick, Sabadell, 20/11/2008 - 01:48

Hi ha una cosa que m'empipa encara més del periodisme i que pot ser comparat amb el cas d'ahir d'en Bono. I és empassar-se les seves pseudo-disculpes. per molt que el personatge en qüestió afirmi "matisar" unes declaracions, aquest senyor no ha fa.

#2 Eduard, Castelldefels, 19/11/2008 - 13:20

El vídeo existeix i aquest diu el que diu. Ara que no vingui amb excuses. Ho ha dit i cal que ho rectifiqui, no que ho disimuli fotent-le el mort al periodista. Que el feixista que hi ha en tot comunista surt en el moment més inadequat: Totalitarisme

#1 Pep, BCN, 19/11/2008 - 13:06

A Catalunya Ràdio assassinen la llengua. Especialment al programa infumable de la tarda i a l'encara més infumable programa del Barril. A aquesta colla no els van demanar saber català, només tenir el carnet del PSC.