Publicidad
Política · 22 de Junio de 2017. 19:25h.

El PDECAT no critica hoy al TC

El alto tribunal les permite tener grupo propio en el Senado

El PDECAT no critica hoy al TC

Josep Lluís Cleries i Marta Pascal (foto: PDECAT)

El PDECAT ha celebrado este jueves la sentencia del Tribunal Constitucional que les permite tener grupo propio en el Senado, después de que el alto tribunal haya anulado los acuerdos que la Mesa de la cámara otra adoptó entre el 1 y 4 de agosto de 2016. “El TC ens ha donat la raó i ha conclòs, per unanimitat de tots els magistrats, el nostre dret a tenir grup”, ha manifestat el portaveu del PDECAT al Senat, Josep Lluís Cleries.

“La sentència deixa en evidència la forma d’actuar del PP al Senat, que l’utilitza com si fos la seva finca particular actuant amb una visió partidista, sectària i arbitrària”, ha reblat el portaveu del PDECAT al Senat, qui ha exigit “la constitució immediata del nostre grup parlamentari i dels nostres drets parlamentaris amb caràcter retroactiu perquè el TC anul·la els acords del mes d’agost que ens denegaven el grup”.

Cleries ha afirmat que negar-los el grup propi va ser “una decisió política”. En aquest sentit, ha explicat que “la sentència diu, entre d’altres aspectes, que la Mesa només té potestat per analitzar que la constitució d’un grup compleixi amb el Reglament i per garantir els drets parlamentaris dels senadors i senadores. Per tant, no es va produir un tracte d’igualtat”.

De la seva banda, la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, ha denunciat que “hi ha hagut una voluntat clara per part del PP de silenciar el catalanisme de centre sobiranista”. Pascal ha considerat que amb aquesta sentència el PP “s’emporta un fort revés”.

Estas declaraciones favorables al TC contrastan con las afirmaciones contrarias al alto tribunal que algunos dirigentes han expresado en los últimos meses. Es el caso, por ejemplo, de las palabras que el diputado del PDECAT, Jordi Turull, manifestó en sesión parlamentaria, cuando compró el Constitucional con el intento de golpe de Estado del 23-F. “Hubo un día que entraron en el Congreso para impedir la actividad legitima de los diputados. 36 años después, es el Tribunal Constitucional y el fiscal que entran en el Parlamento de Catalunya”, aseguró Turull, quien remachó que" es la versión de 2017 del 'todos al suelo”.

Por su parte, el presidente del PDECAT, Artur Mas, se posicionó en una entrevista radiofónica a favor de desobedecer el Tribunal Constitucional para superar el “choque de legalidades” que plantearía un referéndum soberanista. “En algún momento tendremos que desobedecer el TC para superar el statu quo”, advirtió a principios de año.

Publicidad
Publicidad

6 Comentarios

Publicidad
#6 Morlanes, Cerca de Gavà, 23/06/2017 - 08:29

Esto es como mis compis de currele, que hacen suyas las normas sin leer nada, saltándose la legalidad vigente cuando les interesa. Suerte que hay árbitros. Ellas y ellos dicen hay tres formas de hacer las cosas: lo correcto, lo incorrecto y la nuestra en Cala Insti. Así les luce el pelo que nadie se quiere quedar y todos quieren marchar.

#5 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 23/06/2017 - 01:57

Osties Joseplluis.

Avui t´han desoprimit de cop.

I ara que farem ?

#3 lepero, barcelona, 22/06/2017 - 23:35

Ahora resulta que el TC se ha vuelto bueno, con lo malísimo que era hasta ayer.

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 22/06/2017 - 22:12

Osties el Cleries.

Mes de 2 metres de catalanitat sense colorants ni conservants pero sense gaire cosa mes. Es com enciam un hidrofilitzat.

Quina fauna.

#1 PepetCabrejat, Bcn, 22/06/2017 - 19:34

Ara no clamen que cal desobeir al TC? Quina colla de cretins.

#1.1 Karhu, Bcn, 22/06/2017 - 19:45

Perqe aquest demostre el tacte institucional de despreci que tenen catalunya, pasantse pel folre les seves competencies, que fins i tot el seu tribunal li diu macu... ens dona la raoncom a ells els dona pel que posa a la const. i el que legislen els seus politics.