Publicidad
Política · 23 de Septiembre de 2011. 20:25h.

ERC descarta ceder el número dos por Barcelona a SI

¿Joan Carretero, cabeza de lista por Girona?

ERC descarta ceder el número dos por Barcelona a SI

Tardà, Junqueras y Bosch, en la rueda de prensa

La elección de Alfred Bosch como cabeza de lista facilita las negociaciones de Equerra con Reagrupament -y en su caso con Solidaritat-de cara a hacer un frente soberanista para concurrir juntos en las próximas elecciones. El nuevo presidente del partido, Oriol Junqueras, a pregunta de e-notícies, se ha mostrado muy discreto sobre si el ex consejero Joan Carretero puede encabezar la lista por Girona o si habían sondeado al filósofo Josep Maria Terricabras.

"Nosotros hemos iniciado un proceso de conversaciones con el conjunto de la sociedad civil que quiera hablar con nosotros y estamos hablando con todos. A este proceso les conviene un cierto nivel de discreción, cualquier cosa que añadiera en este momento sería sobrante".

Junqueras, en cambio, si se ha mostrado más contundente sobre la posibilidad de ceder la segunda plaza por Barcelona -ahora que ha sido elegido Joan Tardà- a Solidaritat en caso de pacto con esta fuerza política. "Sólo faltaría que el número dos de la lista no pudiera ser un militante de Esquerra", ha afirmado.

"Nosotros procuramos hacer cosas formales y cosas con sentido común y por lo tanto, es lógico, de una lógica aplastante, que el señor Joan Tardà cuenta con la confianza de la dirección de ERC, con la de los militantes y que Esquerra es la principal fuerza de la candidatura que se presentará", ha insistido.

Publicidad
Publicidad

16 Comentarios

Publicidad
#11 Lo raier de Tenes, Lliçà Sobirà, 26/09/2011 - 15:58

Com Groucho, en Jonqueras te uns principis, però si a Madrit no agraden, no us preocupeu, que en tindrà uns altres. Qui va pel mal camí, sol i a les fosques, te tots el números d'acabar escalabrat.

#10 Lo raier del Tenes, Lliçà Sobirà, 26/09/2011 - 15:57

Aquesta es la apertura a front sobiranista d'en Junqueras, primer conservar les poltrones d'Esquerra. Aquest es l'home que portant al seu programa que els candidats serien escollits en primaries, desprès el va negar, al·legant que no hi havia temps material per fer-les.

#9 Mercè, Barcelona, 26/09/2011 - 14:58

Aquesta vegada el meu vot per l'Anglada.

#8 Joan, Barcelona, 25/09/2011 - 20:51

Molt ben dit Junqueras!. Ja es hora de parar els peus a SI, que tot ho enboliquen. El nº 2 per ERC.

#6 perejoan, bcn, 24/09/2011 - 09:37

Un altre panxa contenta aquest Tarda, dient tonteries més propies d´un perroflauta que del pijo progre que es. A veure si et quedes sense poltrona, i els vots d´aquest partit pijo progre van a un partit que de veritat es preocupa per la gent com PxC. Amunt PxC!!!!

#6.1 JoanMarti, Abrera, 24/09/2011 - 09:58

Millor no moure ni un dit per escriure tantes tonteries i mes si es per fer propaganda dels fatxes

#6.2 perejoan, bcn, 24/09/2011 - 10:23

Que no hi ha llibertat d´expresió? Cadascú pot escriure el que cregui convenient no sense faltar el respecte no? I quina mania en calificar un partit que te representació als ajuntaments com a fatxa, que no saps que el feixisme ve del socialisme? Que passis un bon cap de setmana i amunt PxC, ja saps

#6.3 JoanMarti, Abrera, 25/09/2011 - 18:05

Pero no veieu que us pren el pel? que es la seva forma de gunayar cales? dit per ell mateix a la tele, ahhh, nomes algun ajuntaments, eh? no fotem.