Política · 18 de Junio de 2021. 10:43h.

Hasta Duran se apunta a los indultos

El político más crítico con el proceso dice ahora que podrían ser de "utilidad pública" para Cataluña, España y la UE

Hasta Duran se apunta a los indultos

Duran, con Miquel Iceta, en una foto de archivo

El ex líder de Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, se manifiesta hoy a favor de los indultos en un artículo en La Vanguardia. Duran, que fue muy crítico con el proceso -de hecho le costó la carrera política- afirma que “tengo la certeza de que sin los indultos no podremos avanzar”.

El exnúmero dos de CiU considera que pueden ser de “utilidad pública” para Cataluña, para España e incluso para Europa” porque “España necesita una Cataluña estable. Respecto a la UE afirma que “son muchos y destacados los que considerarían un signo de madurez democrática utilizar las medidas de gracia para amortiguar el impacto social y político de unas penas que consideran respetuosamente desproporcionadas.”

“Resumiendo" -termina- a mi parecer, los indultos son “útiles” para los presos, para sus hijos, para sus familias; para Catalunya (excepto para los independentistas más radicales del “cuanto peor mejor”), y para España (incluidos particularmente aquellos que, oponiéndose, pretenden obtener réditos electorales por la decisión)”.

Duran es miembro del consejo de administración de AENA desde enero del 2019. Lo que queda de Unió -ahora con el nombre Units per Avançar- formaron coalición también con el PSC en las dos últimas elecciones al Parlament lo que ha permitido a Ramon Espadaler sacar escaño.

Publicidad
Publicidad

8 Comentarios

Publicidad
#2 Buda, Saturn, 18/06/2021 - 12:19

Sí, que els declarin de utilitat pública i que desgravin a la declaració de IRPF. I, ja posats, nominació dels sediciosos al Premi Nobel de la Pau. I després que es facin tots plegats una foto al Liceu amb el gran d'Espanya de la premsa i els 300 amb complexe d'èlit de la societat civil de les Termòpiles.

#1 Venanci, Vilassar, 18/06/2021 - 11:45

L'acceptació de la mesura de gracia per part de diferents colectius, no es res mes que un simple acte de confiança (agafada amb fils) per baixar el sufle, pero despres vindra la frustració al copsar la rebelió dels sediciosos, perque com avançaba la kapo de l'ANC: "els indults politicament ens desarmen, internacionalment son nefastos".

#1.1 Antifa, L'H, 18/06/2021 - 14:06

L'indult és la rectificació a una sentencia partidista del Tribunal Suprem i que farà que el que digui Estrasburg sigui menys traumàtic per la justícia espanyola

#1.2 Benet S., Barcelona, 18/06/2021 - 15:41

#1.1

Llegeix be ignorant de via estreta, davant d'una veritat dita per la kapo de la teva camarilla no tens ni la més minima resposta, "els indults politicament ens desarmen, internacionalment son nefastos". Ara us toca fabricar noves mentides perque sense això tota la trepa llacista que viu a cos de rei ja no te discurs per fer bullir l'olla

#1.3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/06/2021 - 16:01

Al parecer eres vidente. Ya sabes lo que van a decir en Estrasburgo. No te olvides de jugar a la bonoloto.

#1.4 Antifa, L'H, 18/06/2021 - 17:18

Llegint els vostres comentaris , m'estava preguntant com ha anat oscil·lant el vot en els darrers anys. Potser PP, despres C's, ara VOX i despres tornem al PP????
Que gent com vosaltres, negacionistes de la realitat, terroristes de la democràcia, intenteu donar lliçons de res, és poc més que un acudit de poca gràcia.
Bon cap de setmana

#1.5 Benet S., Barcelona, 18/06/2021 - 19:58

Ja et rendeixes antifaç? Enfiles cap a la Cerdanya a fer de bufon dels delinquents? Vas a fer merits per veure si et milloren la condició de parasit opinador en aquest mitjà? Has quedat mut quan la teva kapo del reducte anomenat anc ho ha dit ben clar:
"els indults politicament ens desarmen, internacionalment son nefastos".
Doncs au pren tila

#1.6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/06/2021 - 23:07

Hombre Archi, que tu, que defiendes el golpismo, acuses a los demás de terroristas de la democracia es para mear y no echar gota. Háztelo mirar.