Publicidad
Política · 1 de Agosto de 2011. 13:20h.

La herencia de CiU en Moià

Puede que no haya luz en las calles, que nos corten el teléfono y el suministro de agua", según el nuevo alcalde

La herencia de CiU en Moià

El ex alcalde Josep Montràs (foto: angle obert)

El Ayuntamiento de Moià (Barcelona) se ha declarado en quiebra y su alcalde, Dionís Guiteras (ERC), no podrá pagar las nóminas de sus empleados a partir del mes de agosto salvo que obtenga ayuda externa.

"No se pagarán las nóminas de los empleados públicos. Puede que no haya luz en las calles, que nos corten el teléfono y el suministro de agua, que la escuela se quede sin calefacción, que la policía deje de patrullar y hasta todo que no se pueda enterrar a los muertos", alertó.

Moià ha tenido durante 28 años al convergente Josep Montràs como alcalde, cargo al que accedió en 1983, tras ser concejal de hacienda y sanidad en 1979. No ha sido hasta las últimas elecciones que ha dejado la alcaldía.

En este sentido, el actual alcalde, Dionís Guiteres (AraMoià), dijo en una entrevista en El món a RAC1, que "llegar a un 400% de endeudamiento cuando la ley no permite superar el 110% quiere decir que aquí ha rajado mucha gente ". "A día de hoy no se pagarán las nóminas porque no tenemos la solución", anunció.
 
"Nuestro caso es similar al rescate de Grecia", lamentó, aunque dejó claro que "no pedimos que nos traigan dinero, porque los que lo hemos hecho mal hemos sido nosotros".

Publicidad

46 Comentarios

Publicidad
#34 Ramon, Barcelona, 02/08/2011 - 15:58

Els becaris de les escorrialles del Tripartit avui resulta que són tots de Moià.

#33 Pere, BCN, 02/08/2011 - 15:51

e-noticies perquè no parleu de la nefasta gestió del tripartit a la Generalitat que portat que s'hagin de fer retallades si no volem acabar com Grècia. I que tan el psoe com el pp fan el possible per robar els diners dels catalans per donar-los a espanya

#32 Ramon, Barcelona, 02/08/2011 - 14:52

Mas Colell va i diu que el cas de Moià és "singular". Però que no veu que els mateixos que els munten violents cristos "contra les retallades" utilitzen aquesta petita població del Bages en sentit contrari? Hòstia que no hi ha ajuntaments d'altres signes endeutats per damunt del permès!

#31 Josep, moia, 02/08/2011 - 14:50

Fa un parell d'anys, crec, ciu i psc, van acordar un "canvi de cromos" i van impedir que la Sindicatura de comptes estudiés la situació. Mentre un gerent, afi a Unió, ens costaba 6000 euros mensuals.
Quina cara!!

#30 Ramon, Barcelona, 02/08/2011 - 14:10

Ja veureu, quina visió de la jugada tan diferent hi haurà quan hagi estat sociata l'ajuntament que peti (perquè això, sense activitat immobiliària ara serà en cadena). Passarà com a la Generalitat. Passarà que el mal és la retallada. I passarà que el culpable és qui acaba d'arribar.

#30.1 Pere, BCN, 02/08/2011 - 17:47

Ramon si passa això en un ajuntament on ha governat el psoe, serà perquè els sociates i els seus esbirros (IC-EV-EUA i Esquerra) es preocupen per bé de la família, això la seva la de la gent treballadora se'ls hi en fot una merda si pateixen o no.