Publicidad
Política · 22 de Diciembre de 2010. 12:39h.

SI no quiere a Portabella de cabeza de lista

Solidaritat exige a Esquerra que el alcaldable por Barcelona sea de su partido

El diputado de Solidaritat Uriel Bertran ha dejado claro que -en caso de pactar con Esquerra en Barcelona para las muncipales- el futuro cabeza de lista no puede ser Jordi Portabella. Bertan, en una rueda de prensa en el Parlament, ha denunciado el "desgaste y cansancio de los tripartitos explícitos de 1999 y 2003 y del implícito del 2007" en alusión a que se quedó fuera del gobierno para justificar la decisión del partido de Laporta.

Bertran recordó que Portabella "ha votado a favor del presupuesto de Jordi Hereu" y ha reclamado una "candidatura encabezada por nuevos perfiles". También que el futuro alcaldable -en caso de llegar a un acuerdo- sea "un candidato de Solidaritat Catalana per la Independència elegido en primarias" para visualizar "el independentismo emergente".

El ex diputado de Esquerra -que ha comparecido con Alfons López Tena, ex CDC, y otros dirigentes- ha afirmado que es "inaceptable" cualquier otra propuesta por parte de la Federación de ERC de Barcelona.

Alfons López Tena y Uriel Bertran, en el Parlament
Publicidad
Publicidad

35 Comentarios

Publicidad
#35 Montserrat, Barcelona, 23/12/2010 - 19:34

El Sr. Bertran ja no se'n recorda que ell mateix ha estat membre dels dos tripartits? Es clar que no es pot esperar gaire d'un senyor que només va canviar de partit per assegurar-se de no perdre la cadira de diputat... així va el País!

#34 Marc, Barcelona, 23/12/2010 - 10:32

Torneu-me el meu vot, SI. Ens vau dir que volieu la unitat, i això no és seriós.

#33 Ex-Solidari, BCN, 23/12/2010 - 10:23

No es pot anar amb aquests fums per la vida. Sóc adherit de SI i penso que no es pot negociar d'aquesta manera. Abans de sortir a la premsa a desberrar, cal parlar les coses sense imposar. Que es facin primàries! I ja està! Si al final no hi ha acord perquè SI exigeix el cap de llista, em perdreu.

#32 Antoni Bertran, Juneda, 22/12/2010 - 23:13

El Laporta no vol ningú d'ERC de 1r a l'ajuntament. Jo no vull ningu de reagrupament de 1r. Així no anem enlloc. SI no té ara per ara suficient representació per a imposar res, si per a parlar de tenir una bona representació, però res d'imposar.

#31 Jordi, Barcelona, 22/12/2010 - 19:32

Jo aquestes municipals ´votaré a Portabella si és el candidat, sinó a CiU. En cap cas acceptaré a un novell per candidat.