Publicidad
Política · 25 de Noviembre de 2009. 16:35h.

Sin castellano en el alumbrado navideño

El PP denuncia que el Ayuntamiento no felicita las fiestas en castellano en las calles de Barcelona

Sin castellano en el alumbrado navideño

Una de las felicitaciones navideñas instaladas por el Ayuntamiento de Barcelona

El grupo municipal del PP en el Ayuntamiento de Barcelona ha denunciado que el castellano ha sido excluido de la ornamentación navideña. Alberto Fernández Díaz ha pedido "explicaciones al consistorio para conocer los motivos por los que no figura el castellano en el alumbrado navideño".

El líder del PP en el Ayuntamiento ha asegurado que "en las luces aparecen las palabras Feliz Navidad en catalán, ruso, chino, japonés, árabe y portugués", pero no en castellano. Fernández Díaz ha reclamado que "la normalidad que existe en la calle entorno el uso indistinto del catalán y el castellano también se traslade a la iluminación navideña de la ciudad". Esta situació ha sido detectada en las calles Gran Via, Aragó, Portal de l'Àngel o Diagonal.

El PP ha lamentado que "el consistorio es monolingüe en catalán, para informar y ofrecer servicios a los ciudadanos, y es bilingüe para cobrar impuestos y multas".

Publicidad
Publicidad

40 Comentarios

Publicidad
#40 Karl Just, Barcelona, 26/11/2009 - 12:12

Aixi han evitat un altre falta d'ortografia com en el desig nadalenc escrit en alemà. Es pot veure colgat al principi de la Muntaner al costat de la plaça Bonanova. Es una mica vergonyosa però que es pot pensar d'una alcaldia com la nostra...

#39 Desvelado, Barcelona, 26/11/2009 - 11:20

A banda de tot el que s'ha dit, jo em pregunto: es pot parir un enllumenat més lleig?

#38 Oriol, BCN, 26/11/2009 - 10:55

El suport assimètric a la llengua catalana (com a llengua històricament pròpia) MAI no ha de significar el menysteniment d'altres llengües parlades a Catalunya.
Per sobre de tot desitjo la cohesió de tots els ciutadans del nostre país.

#37 Oriol, BCN, 26/11/2009 - 10:52

Naturalment, amb aquests individus, a mi mai m'hi trobareu.

Tornant al tema de la llengua, més d'una vegada he dit que sóc de l'opinió que l'independentisme no només s'ha de poder expressar en català.

#36 Oriol, BCN, 26/11/2009 - 10:48

... i utilitzen llenguatge ofensiu i xenòfob com "charnego", i paraules similars.
Naturalment l'estratègia de voler fer veure una cosa que no ets, per atacar el colectiu contrari és més antiga que l'anar a peu.