Publicidad
Política · 9 de Julio de 2010. 18:38h.

Sobirania i Progrés se desmarca de Esquerra

La entidad cercana a Esquerra no convoca a la manifestación

Sobirania i Progrés se desmarca de Esquerra

Uriel Bertran, con Puigcercós y Benach, durante un acto ante el Parlament

Ante la sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatuto de Autonomía de Catalunya, Sobirania i Progès, entidad cercana a Esquerra, se ha desmarcado del partido que preside Joan Puigcercós y no ha convocado a sus miembros a asistir a la manifestación. En un comunicado, la entidad ha expresado que la manifestación "también suscribe el autonomismo en defensa del Estatuto, una parte del independentismo ha planteado sumarse con intención de darle un sentido independentista".

En este sentido, apunta que "Sobirania i Progès, cree, sin embargo, que el que hubiera sido un verdadero avance es reconocer sin ambigüedades que si Catalunya es una nación tiene derecho a la autodeterminación, y que ha llegado la hora de ejercer este derecho ".

Por todos estos motivos, la Junta de Soberanía y Progreso "no convoca a sus partidarios y simpatizantes a la manifestación de Òmnium, aunque respetar su decisión personal".

Publicidad
Publicidad

8 Comentarios

Publicidad
#8 Jordi Tallaferro, Barcelona, 10/07/2010 - 13:57

No caben discrepàncies. Demostrem la indignació de Catalunya pel que han fet a Madrid. I xiulem a tots els que per raons de cautela i prudèncioa no volen adherirse a la manifestació. Ara posem senyeres i domassos als balcons. I tots alk carrer a xiular-.

#7 lluis, banyoles, 10/07/2010 - 12:43

Avui tots al carrer. El d'avui és un pas molt més important del que sembla. Amb la nostra presència cívica, massiva, pacífica i tossuda encomanem les aspiracions dels que no ho tenen tan clar. Aquesta és la clau de volta de la independència!

#6 Jep, Catalunya, 10/07/2010 - 10:56

Toni, t'has oblidat dels independentistes que també assistiran massivament. Compte les estelades que veuràs i desprès m'ho expliques. Aneu ve si preteneu arribar a la independència amb aquest purisme radical de 4 gats. Arribarem construint majories.

#5 Ramon, barcelona, 10/07/2010 - 07:01

Tampoc esta d'acord amb Esquerra ni amb l'Estatut l'Esquerra Independentista i aquesta anirà en massa a la manifestació:http://www.llibertat.cat/content/view/9893/1/

#4 Toni, Sabadell, 09/07/2010 - 19:57

Home, per fi una entitat amb dignitat. Gràcies per la vostra fermesa, Sobirania i Progrés. Davant dels autonomistes d'Òmnium, els espanyolistes del tripartit i els regionalistes de CiU, quina fantasmada, tot plegat.