Publicidad
Política · 15 de Enero de 2009. 09:10h.

Un independiente que militó 17 años en CDC

'La Vanguardia' revela que el fichaje de Mas militó en CDC de 1985 a 2002

Un independiente que militó 17 años en CDC

Tremosa y Mas

El candidato de CiU a las elecciones europeas, Ramon Tremosa, había sido militante de CDC durante diecisiete años, entre el 1985 y el 2002, cuando abandonó el partido disconforme con el segundo pacto con el PP, del 2000, al considerar que, a diferencia del acuerdo del Majestic del 1996, carecía de contenido, tal y como recuerda La Vanguardia.

El fichaje de Tremosa ha levantado recelos en sectores de CiU por la exclusión del aún eurodiputado Ignasi Guardans. Algunos dirigentes consideran que "para que tenga cabida un soberanista se tiene que prescindir de un moderado", es decir, que son posiciones excluyentes. Estos dirigentes temen una "deriva soberanista", y piden a Mas acciones que demuestren el carácter incluyente de su proyecto.

En este sentido, critican que no se haya buscado una "salida apropiada" para Ignasi Guardans y confían en que la dirección de CDC no lo dejen escapar porque "el partido no anda sobrado de talentos". La relación se ha deteriorado después de una charla privada "muy tensa" en la que Mas preguntó a Guardans qué votaría en un referéndum de autodeterminación de Catalunya y, ante su respuesta de que votaría no, le invitó a cuestionarse si se había equivocado de partido. Los mismos dirigentes no dudan de la capacidad de Ramon Tremosa, aunque creen que no supera en talla política a Ignasi Guardans y que, en consecuencia, electoralmente no aportará réditos a CiU.

Publicidad
Publicidad

34 Comentarios

Publicidad
#34 jordi e., barcelona, 16/01/2009 - 09:43

Aquest senyor no sé massa qui és i que en treurem, però no em sembla malament. Afageixo els meu més sentit pèsam al Guardans, i la felicitat per a mi: era impossible mantenir diàleg amb ell i la seva cap de premsa. Fes-me la vida fàcil Tremosa!!!

#33 Pere, Bcn, 16/01/2009 - 01:10

Francesc, la unitat la pots decidir al parlament i a les negociacions vs Solbes... però la poltrona ja us està bé. Us fotreu una patacada electoral que no us votarà ni la família ni amics.

#32 pep, manresa, 16/01/2009 - 00:10

Es pot trobar millor una estratègia o una altra, es pot considerar convenient córrer o anar poc a poc, tot això ho entenc, ara bé... QUÈ COLLONS HI FOT EN UN PARTIT NACIONALISTA UN PAIO QUE VOTARIA A FAVOR DE SEGUIR SOTMÈS A UNA ALTRA NACIO????

#31 Francesc., Igualada, 15/01/2009 - 23:24

Estratègia Convergent: 1r marxo del partit. 2n Faig veure que soc d'esquerra 3r Torno a CDC per tal deixar.los amb el cul a l'aire. Tot pura estratègia. Tremosa, cal unitat si cal comencem per les europees.

#30 ferran, catalunya, 15/01/2009 - 19:39

Es veu que el Sr. Tremosa molesta, i fins ara, els seus estudis respecte de l'espoli que patim eren ignorats, tant per les brunetes mediateques madrilenyes, com també per un periodisme català que majoritariàment practica un auto-odi vergonyós.