Publicidad
Política · 8 de Noviembre de 2018. 19:09h.

Un tribunal ve desproporcionadas las cargas del 1-O en el Bages

Considera que el referéndum no tenía "consecuencias jurídicas"

Un tribunal ve desproporcionadas las cargas del 1-O en el Bages

La Guàrdia Civil en Sant Joan de Vilatorrada

La sección quinta de la Audiencia de Barcelona considera desproporcionadas las cargas policiales de la jornada del 1 de octubre en Sant Joan de Vilatorrada (Bages) y considera que los mandos policiales "deberían haber valorado" que era "altamente probable" lesionar a las personas.

La resolución señala que en la operación policial del instituto de Sant Joan de Vilatorrada "se produjo un exceso en la actuación policial con el resultado de lesiones que seguramente no se hubieran producido de actuar de otra manera". La Audiencia cree que los "excesos policiales" que se llevaron a cabo consistieron en "uso de porras o defensas golpeando a ciudadanos sin intervenir agresión física previa y sin finalidad aparente".

Los magistrados admiten que los agentes seguían instrucciones del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), que había ordenado impedir las votaciones ilegales, pero recuerdan que debía llevarse a cabo "sin alterar la convivencia ciudadana".

El tribunal afirma que la Guardia Civil no actuó de manera proporcionada para confiscar las urnas, ya que el referéndum no tenía efectos jurídicos. Por ello, recalcan que continuar con la votación en el centro asaltado por orden judicial "no hubiera tenido las consecuencias jurídicas pretendidas por los organizadores por ser antijurídica de acuerdo con el ordenamiento jurídico constitucional español, lo que por supuesto era sabido por la fuerza actuante. Hay que notar que en otros lugares de Catalunya no hubo actuaciones policiales, las votaciones se realizaron y se suministraron resultados sin consecuencia jurídica".

Admite así a trámite un recurso de la fiscalía y de varios heridos de Sant Joan de Vilatorrada que había desestimado un juzgado de primera instancia, y pide que se investigue a los agentes que participaron. El auto ha contado con un voto particular que discrepa de la valoración de los otros dos magistrados.

Publicidad
Publicidad

22 Comentarios

Publicidad
#13 Kropotkin, Vic, 09/11/2018 - 19:45

¿De dónde la habeis sacado esta foto, la única de todo el Prosés en donde los Piolines no pegan?... ¿Está hecha con FotoShop o se trata de una peli?... Jua, jua, jua...,

#12 Maria Padilla, Catetònia , 09/11/2018 - 10:37

El jutge ponent - per tant autor- a més d'haver-se pronunciat a favor del procés s'en va adonar de cop que era amic de la família Millet i es va inhibir de jutjar el cas de l'espoli del Palau de la Música Catalana. Ara no s'ha adonat que és partidari de votar la seccessió i no s'ha inhibit, ves per on...

#11 OVNI, ELX, 09/11/2018 - 09:27

Quins bons actors som: paguem a les policies espanyoles perquè ens agredeixin a cops de porra, estirades de cabells i pilotes de goma. Comprem a tots els mitjans de comunicació internacionals perquè passin les gravacions de les agressions falses, comprem les justícies alemanya, flamenca, suïssa, escocesa...Som poderosos!

#11.2 Capit@n España, The broquil is over, 09/11/2018 - 11:28

Et deixes la tocada de mamelles i la trencada de dits un a un. I segons la sra. Colau agresions sexuals per part de la policia.

#10 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 09/11/2018 - 09:27

L'1-O, hi havia una ordre del TSJC (per cert, el superior jeràrquic de l'Audiència Provincial) d'impedir la votació i incautar-se de les urnes i no pas valorar els efectes jurídics del referèndum. L'ordre era la mateixa per als tres cossos policials, GC i CPN van complir com van poder; Mossos va conspirar en contra dels seus col·legues i les o

#10.1 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 09/11/2018 - 10:04

... i les ordres expresses rebudes. Agents de mossos van haver de ser retirats del servei en no poder reprimir les llàgrimes, potser en algun cas era per emoció nacionalista, però crec que la majoria era simplement per la vergonya d'haver estat manipulats pels seus caps i haver format part d'un complot deliberat per incomplir el seu deure.

#10.2 Jordi BR, L'H, 09/11/2018 - 12:59

L'ordre del tribunal hi era, cert, però sempre us calleu que en el mateix auto es deia clarament que en cap cas impedir la votació podía alterar la convivencia ciutadana; i les imatges parlen per si soles.
La Guardia civil i la Policia Nacional no van cumplir l'auto del Suprem, qui el va comploir van ser els Mossos

#10.3 Ramon, Terrassa, 09/11/2018 - 13:25

Juasjuas! Claro. Por eso toda la cúpula de los mozos de escuadra está procesada, no?

#10.4 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 10/11/2018 - 13:38

#10.2

No, Jordi. Els mossos -els seus comandament vull dir- en cap cas van voler complir l'ordre del TSJC. Sinó haguessin desplegat el seu operatiu de matinada i amb més recursos. El que van fer va ser el que se'n diu complir la papereta, agafar la part accessoria de l'ordre i obviar la part principal, amb la intenció de parar un parany a l'Estat

#10.5 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 10/11/2018 - 14:14

#10.2

I el pitjor, Jordi, és que el desitg original del Govern, la CUP, l'ANC i Òmnium era que hi hagués algun mort per fer-ho servir davant la comunitat internacional. Com no n'hi va haver, van haver d'inventar-se que l'Estat els havia amenaçat amb morts al carrer. Després Marta Rovira va haver de marxar a una escola suissa d'art dramàtic

#9 Capit@n España, The broquil is over, 09/11/2018 - 07:37

Violencia???
-23F 1981 = Cap ferit, cap mort.
- 1O 2017= Policies agredits a cops de pedra, cadire s volant, etc